طرح توجیهی بسته بندی خرما
کاربران گرامی محتوای فایل کاملتریـن و بهتریـن طرح توجیهی بسته بندی خرما می باشد که بصورت زیبا و منظم توسط تیم وب سایت راهنمای دانشجو تهیه و تنظیم شده است. جهت خرید و دانلود فایل به روی گزینه افزودن به سبد خرید کلیک نمایید.
تعریف خرما:
خُرما که نام علمی آن : Phoenix dactylifera یا رطب گیاهی تک لپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوه اش خوراکی و دارای هسته ای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میشود و برگ های آن بزرگ است. ارتفاع نخل آن به 10 تا 20 متر یا بیشتر میرسد. گستردگی گونه خرما عمدتا در نیمکره شمالی و در کشور های ایران، پاکستان، عراق، عربستان و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همچنین بیشتر کشورهای شمال آفریقا و ایالات متحده آمریکا است و در نیمکره جنوبی نیز بهطور پراکنده دیده میشود.
میوه خرما جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت باریکه آن گوشتی و حاوی مواد غذایی میباشد. خرما از دوران باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بودهاست. هدف از این طرح راهاندازی یک کارخانه بستهبندی خرما با ظرفیت بستهبندی 500 تن خرما در سال است. خرما بهصورت فله ای از نخلستانها خریداری میشوند و بعد از انجام مراحل پاکسازی و پولیش درجهبندی و سپس بستهبندی میشوند.
تاریخچه خرما:
نخل یا درخت خرما یکی از قدیمی ترین درخت های شناخته شده در جهان میباشد که عمدتا در مناطق خاورمیانه مانند عراق و ایران و یا عربستان و شمال آفریقا کاشت شده است. به صورت کلی خرما از این مناطق بوده که وارد سایر کشورها مانند استرالیا، امریکا، مکزیک، هند، پاکستان و مکزیک و غیره شده است. یافته های فسیلی نشان میدهد که خرما از 50 میلیون سال قبل هم در کره زمین رشد میکرده است. بیش از 5000 تا 7000 سال است که خرما و یا نخل خرما برای مقاصد مختلفی توسط انسان کشت میشده است. استفاده از چوب درخت خرما و یا استفاده از برگ های آن به عنوان سایبان و یا کاشت آن برای مصرف میوه و یا حتی مقاصد زینتی از جمله اهداف بشر برای کاشت خرما شناخته شده است.
روش تولید خرما:
- ضد عفونی خرما
- شستشو
- رطوبت گیری
- پولیش
- درجه بندی
- بسته بندی
اهمیت بسته بندی خرما:
ازآنجایی که ایران هنوز هم جز کشورهای بزرگ تولیدکننده و صادرکننده خرما میباشد، بنابراین صنعت بستهبندی خرما الزامی است و باعث بالا رفتن ارزش صنعت بسته بندی خرما میشود، كشورمان داراي ارقام بسيار متنوعي از خرما است. جمعآوری، فراوري، بستهبندی و توزيع اين ارقام میتواند ارزش افزوده بسيار خوبي را براي طرح رقم بزند. بستهبندی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
بسیاری از مواد غذایی اگر به خوبی بستهبندی و نگهداری نشوند خیلی زود خراب میشوند، خرما نیز از مواد غذایی باارزشی است که برای نگهداری و حمل و نقل لازم است حتماً به صورت بهداشتی بستهبندی شود تا در حمل و نقل و جابجایی آسیب نبیند. فروش خرما بهصورت فله ای از روش های قدیمی میباشد که اگر خرما بهصورت فله ای به فروش برسد سود بسیار زیادی نخواهد داشت. بستهبندی خرما در کارگاه بستهبندی خرما انجام میشود. بستهبندی و صادرات خرما جز صادرات غیرنفتی ایران محسوب میشود و در بین اقلام صادراتی غیرنفتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
هزینه بسته بندی خرما:
بستهبندی خرما نیاز به صرف هزینه زیادی ندارد، بستهبندی خرما را حتی در منزل هم میتوان انجام داد، درصورتیکه بخواهید بستهبندی خرما را در کارگاه بستهبندی خرما و یا کارخانه بستهبندی خرما انجام دهید حداقل نیاز به 1000 متر زمیندارید، از این مقدار زمین برای ساخت سالن تولید، انبارها و سردخانه استفاده میشود، برای اینکه بتوانید در عرصه فرآوری و بستهبندی خرما موفق عمل کنید برای شروع کار حداقل نیاز به سرمایهای حدود 2 میلیارد تومان دارید تا بتوانید ساخت و سازهای لازم را انجام دهید و سرخانه مناسبی جهت نگهداری خرما بسازید همچنین علاوه بر هزینه های ساخت و ساز نیاز به هزینه های لازم جهت خرید دستگاه ها و تجهیزات لازم ازجمله ماشین توزین و بستهبندی و نوار نقاله و سورتر، تاریخزن و … دارید.
مکان مناسب برای بسته بندی خرما:
ازآنجاییکه نخلستان های خرما در مناطق جنوبی کشورمان هستند، بهتر است که کارگاه بستهبندی خرما هم در نزدیکی همین نخلستانها باشد، به این خاطر که نزدیک بودن کارگاه به نخلستان ها باعث پایین آمدن هزینه های حمل و نقل میشود که هزینه های حمل و نقل در قیمت نهایی محصول بسیار مؤثر میباشد.
(ادامه متن در فایل اصلی)
✔ نکات مهم : پس از پرداخت وجه لینک دانلود به شما نمایش داده میشود و برای اطمینان بیشتر یک لینک دیگر به ایمیل شما ارسال میگردد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.