تاریخچه تربیت بدنی و ورزش
کاربران گرامی محتوای فایل کاملتریـن و بهتریـن پاورپوینت تاریخچه تربیت بدنی و ورزش می باشد که در قالب فایل ppt و در حجم 91 اسلاید با کیفیت عالی توسط تیم وب سایت راهنمای دانشجو تهیه و تنظیم شده است. جهت خرید و دانلود این فایل به روی گزینه افـزودن به سبـد خریـد کلیک نمایید.
مشخصات محصول:
عنوان: پاورپوینت تاریخچه تربیت بدنی و ورزش
تعداد صفحات: 91 اسلاید
فرمت فایل: ppt
تاریخچه ورزش :
اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوت انجام می یافت و پاروزنی، بوکس، کشتی، شنا، شمشیرزنی، تیراندازی، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی، والیبال، گلف، انواع تنیس، شنا، پرتاب وزنه و … جزو ورزش محسوب میشوند. اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند، یونانیان قدیم می باشند، که ابتدا اصول ورزش در یونان خیلی خشن و ناصحیح بود و اولین نتیجه از ورزش را بزرگ نمودن عضلات بدن می دانستند.
بعدها ورزش در یونان به شکل ریسمان بازی جان بازی در آمد و برای آن اهمیت زیادی قایل بودند و عمل کنندگان آن را آکروبات می نامیدند و این نوع حرکات را آکروباتیک می گفتند. به محل هایی که در آن جا ورزش می نمودند، ژیمنازیوم گفته می شد، که مهم ترین آن ها یکی لیسه و دیگری آکادمی نام داشت و چون مردم در آن محل ها لخت ورزش می کردند، کلمه ژیمناز از کلمه گیمنوس که به معنای لختی است گرفته و به آن محل ها نام نهادند و بعداً به عموم ورزش های بدنی نیز ژیمناستیک نام گذاشته شد.
تربیت بدنی و ورزش
مورخ مشهور، ویل دورانت می نویسد: آن (مدینه فاضله بچه ها) فنون خانه داری را به دختران و فنون شکار و جنگ را به پسران می آموختند و به پسران آموزش می دادند که چگونه شکار کنند و ماهی بگیرند و شنا کنند و همچنین شخم زدن کشت زارها، دام گستری، دامپروری و نشانه روی با تیر و نیزه را می آموختند، تا در جمع مخاطرات زندگی توان محافظت و حراست از خویش را دارا باشند. اما اگر بیش تر در مساله دقت کنیم، در خواهیم یافت تعلیم و تربیت در حقیقت با پیدایش و سکنا گزیدن بشر در روی زمین آغاز شده است. خاک و سنگ و کوه و تپه و دریا وجنگل و جویبار و دیگر مظاهر طبیعت و نیز خود زندگی و نیازهای آن. نخستین کتاب های درسی نوع بشر بوده اند.
تاریخچه تربیت بدنی
از قدیم ترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط، نیاز به تامین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهم ترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسان ها از اهمیتی برخوردار است، میتوان با بهره گیری از تمرین ها و فعالیت های جسمانی تا حد قابل ملاحظه ای تقویت کرد. وقتی دولت ها و حکومت ها تشکیل و تاسیس شدند، رهبران آن ها متوجه شدند که برای حفظ یا گسترش مرزهای خود، نیازمند بازوان توانایی هستند که در جنگ ها بتوانند پیروزی را برای آن ها به ارمغان آورند.
ویل دورانت در این باره مینویسد :
“از ضروریات دولت ها و تاکید بر روی حفظ نیروی جسمانی، پیروزمندی در جنگ هایی بوده است که متکی بر قدرت بدنی و نیرومندی جسمانی بوده است، و نیرومندی و مهارت بدنی، حاصل نخواهد شد، مگر در ورزش هایی که در بازی های المپیک مقرر گردیده است.”
در توجه انسان به تربیت جسم و توانمندی، عوامل زیر نقش اساس داشته است:
1. انسان اولیه در جناح مبارزه با طبیعت، که از بدو تولد تا سپری شدن عمر او را تهدید می کرده، ضرورت نیرومندی را دریافته است.
2. بر اثر قهر طبیعت، ناچار به مهاجرت برای یافتن معاش بوده و در این مهاجرت در برخورد با دیگر اقوام، برای حفظ بقای خویش و بقای اجتماعی.
3. از جناح نیازهای فیزیولوژیک که برای ارضای نیازهای طبیعی خویش و خانواده، به ویژه نظام معیشتی جدیدی که در اثر مهاجرت برای او ایجاد میگردید.
تاریخچه ورزش در ایران:
در خصوص تاریخچه ورزش در ایران باید گفت: در میان کشورهای مشرق زمین، بی گمان ایران تنها کشوری بود که در نظام تعلیم و تربیت خود بیش تری الویت را به ورزش و تربیت بدنی داده بود، چه در حالی که چینیان به امر ورزش و تربیت بدنی توجه چندانی نداشتند و هندوان نیز پرورش تن و فعالیت های بدنی را گاه مذموم هم می دانستند، ایرانیان به اهمیت و ارزش توانایی و سلامتی بدن به عنوان وسیله بسیار مهمی برای فراهم آوردن ارتشی سلحشور و پیروزمند، پی برده بودند.
هرودوت، مورخ مشهور یونانی مینویسد :
ایرانیان از پنج سالگی تا بیست سالگی سه چیز را می آموختند :
1. سواری
2. تیر و کمان
3. راستگویی
جوانان تمرینات روزانه را از طلوع آفتاب با دویدن و پرتاب سنگ و پرتاب نیزه آغاز میکردند، و از جمله تمرینات معمولشان، ساختن با جیره اندک و تحمل گرمای بسیار و پیاده روی های طولانی و عبور از رودخانه، بدون تر شدن سلاح ها و خواب در هوای آزاد بود. سواری و شکار نیز دو فعالیت معمول و رایج بود و جستن بر روی اسب و فرو پریدن از روی آن در حال دویدن و به طور کلی سرعت و چالاکی، از ویژگی های سوارکاران سوار نظام ایران بود. به خصوص در باره دوران پارت ها یا اشکانیان و پیدایش کلمه پهلوان باید گفت: شرح فتوحات این قوم آریایی و حکومت پانصد ساله آن ها پر از دلاوری ها و کوشش های این مردم است. کلمه پهلوان و پهلوانی، ریشه پارتی است که هر فرد زورمند را منتسب به پارت یا پرتو و پهلو دانسته اند. اینان مردمی جنگجو و شکارچی بودند.
هنستین، مورخ یونانی مینویسد:
“پارت ها جنگ و شکار را دوست داشتند. این قوم از دوران طفولیت تا به هنگام کهولت همیشه با ورزش و تمرینات سخت جنگی و شکار بار آمده بودند.”
فهرست مطالب :
1. اهميت و فايده مطالعه تاريخ
2. تاريخ، علم و تعليم و تربيت
3. تاريخ و تربيت بدنی
4. موضوعات انتخابی برای تعليم فرزندان انسان های اوليه
5. تاريخ، فرهنگ و دين
6. نقش ها و علل تحولات تاريخ
7. تاريخ و نهاد اجتماعی ورزش
8. ورزش و بازتاب ارزش های مطلوب اجتماعی
9. تاريخ، اقتصاد و سياست
10. مهمترين مشكلات ورزش در جهان سوم
11. تربيت بدنی از ديدگاه اسلام
12. اهميت ورزش تيراندازی در اسلام
13. اهميت ورزش اسب سواری و شنا در اسلام
14. تربيت بدنی در يونان
15. آموزش تربيت بدنی در عصر هومری
16. تاريخ تربيت بدنی در دوره اسپارت ها
17. تربيت بدنی در آتن قديم
18. تاريخ تربيت بدنی در آتن جديد
19. برنامه آموزش تربيت بدنی آتن جديد
تاریخچه تربیت بدنی و ورزش
20. تربيت بدنی از مصر قديم
21. برنامه های تربيت بدنی در مصر قديم
22. تاريخ تربيت بدنی در روم
23. برنامه آموزشی تربيت بدنی روم
24. تاريخ تربيت بدنی در چين باستان
25. تاريخ تربيت بدنی در هند
26. برنامه آموزش تربيت بدنی در هند
27. تاريخ و برنامه آموزش و تربيت بدنی در ايران باستان
28. تربيت بدنی در قرون وسطی
29. تربيت بدنی در آغاز دوره مسيحيت
30. تربيت بدنی در دوره شواليه گری
31. تربيت بدنی در دوران فئوداليسم
32. تاريخ تربيت بدنی در آلمان
33. بانيان گسترش تربيت بدنی در آلمان
34. تاريخ تربيت بدنی در سوئد
35. ديدگاه فورس در ورزش سوئد
36. تاريخ تربيت بدنی در انگلستان
37. تاريخ تربيت بدنی اتريش
38. تاريخ تربيت بدنی در اسپانيا
39. تاريخ تربيت بدنی دانمارك
40. تاريخ تربيت بدنی در ايتاليا
41. تاريخ تربيت بدنی فرانسه
42. تاريخ تربيت بدنی رومانی و …
✔ نکات مهم : پس از پرداخت وجه لینک دانلود به شما نمایش داده میشود و برای اطمینان بیشتر یک لینک دیگر به ایمیل شما ارسال میگردد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.